Livrare rapida cu verificare colet

Produse

Diferenta dintre un panou solar presurizat si un panou solar nepresurizat

Diferenta dintre un panou solar presurizat si un panou solar nepresurizat

Diferenta dintre un panou solar presurizat si un panou solar nepresurizat

Daca esti un cautarea unei solutii de enrgie regenerabila sau pur si simplu urmaresti reducerea costurilor cu utilitatile, una dintre alternativele pentru care poti opta esta aceea a instalarii de panouri solare pentru apa calda si incalzire. Pentru a lua cea mai buna decizie pentru locuinta ta, este important sa stii care este diferenta dintre panouri solare presurizate si nepresurizate. Iata mai jos cateva informatii care sa te ajute sa intelgi care sunt tipurile de panouri pentru care poti opta si sa intelegi diferenta acestea.

Panouri solare presurizate vs nepresurizate

Panourile presurizate sau nepresurizate sunt la fel de eficiente și au randament similar, produc apa fierbinte la peste 80C. Diferența dintre ele este de data presiunea apei calde la locul de consum. Pentru a lua cea mai buna decizie in achizitia de panouri solare pentru apa calda, iti prezint pe scurt principiul de funcționare și automat si diferențele dintre ele.

Panouri solare presurizate

Panoul Solaro presurizat se poate instala oriunde (chiar și la sol) deoarece presiunea apei calde va fi aceeași cu presiunea pe care o ai la apa rece. Solaro presurizat are in interiorul rezervorului o serpentina de cupru (cu dimensiuni de 21 la 27 metri). Aceasta serpentina are rol de schimbator de caldura cu un principiu de functionare foarte simplu si cu randament foarte mare. Presurizarea este in interiorul serpentinei si nu in rezervor. Pe scurt apa rece intra pe o parte si iese fierbinte pe celalta parte. Este acelasi principiu de functionare ca la centrala termica doar ca incalzire o face soarele si nu un agent termic. Un alt exemplu mai din popor prin care poti intelege: este inversul cazanului de facut tuica (alcool). Panoul Solaro presurizat nu necesita supapa de presiune si nicio componenta electrică sau electronica pentru funcționare, acesta este total independent și autonom. Singurul element care se poate atașa la nevoie este vana de amestec termostata. Panoul Solaro presurizat are vas flotor pentru alimentarea rezervorului si NU are pipe de cupru in interiorul rezervorului. Descopera gama de panouri solare presurizate Solaro!

panou solar presurizat 150 litri

solar presurizat

panou solar instalat pe sol

Panouri solare nepresurizate

Panoul Solaro nepresurizat se instalează pe casa cat mai sus (apa rece vine cu presiunea de la retea/hidrofor in vasul flotor/controller pentru alimentare iar cea calda va cobori de la panou prin cadere la locul de consum). Trebuie sa te asiguri ca inaltimea de la locul de consum pana la locul instalarii sa fie de cel putin 5-6 metri. In situatia in care nu ai posibilitatea sa instalezi panoul solar la o inaltime asa de mare poti adauga un kit de ridicare de presiune format dintr-o: pompa de ridicare de presiune + vana amestec termostata. Acest kit iti va oferi confort si presiune suficienta pentru apa calda.Descopera aici gama nostra de panouri solare nepresurizate!

panouri solare solaro

pompa presiune si vana amestec panou solar

Toate panourile solare cu rezervor deasupra tuburilor se golesc in perioada temperaturilor negative deoarece exista risc de inghet la tevile de alimentare. Scopul panourilor solare este sa iti aduca economie si confort asa ca NU recomandam instalarea unei rezistente electrice sau a unei instalatii de degivrare pentru folosire pe timpul iernii. In orice caz iarna, tinand cont ca ziua este mai scurt iar posibilitatea de cer integral acoperit este mai mare randamentul panourilor solare iarna este mai scazut.

Astfel, indiferent de diferentele dintre panouri solare presurizate vs nepresurizate, este important sa iei cea mai buna decizie pentru locuinta ta si respectand bugetul de care dispui. Daca ai si alte intrebari cu privire la diferentele dintre cele doua tipuri de panouri, poti discuta oricand cu un reprezentant Solaro care sa te ghideze catre alegerea potrivita!

Bucura-te de economie de cel putin 500 lei 9 - 10 luni.

Kit PROMO Panou solar 135L plus Pompa ridicare presiune cadou 1 tub

Kit PROMO Panou solar 135L plus Pompa ridicare presiune cadou 1 tub

PRP: 2.650 lei Acesta este prețul recomandat de producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos cu roșu. 1.770 lei Economisești: 34%
panou solar presurizat 160 litri 18 tuburi

Panou solar presurizat 160L inox

PRP: 3.500 lei Acesta este prețul recomandat de producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos cu roșu. 2.440 lei Economisești: 31%

Furnizori

Vrei mai multe informaţii?