Livrare rapida cu verificare colet

Produse

Ce este un controler pentru panouri solare apa calda?

Ce este un controler pentru panouri solare apa calda?

Ce este un controler pentru panouri solare apa calda?

Controlerele pentru panouri solare sunt acele echipamente electrice cu ajutorul carora se va realiza automatizarea completa a sistemelor solare complexe, atunci cand vorbim despre incalzirea apei calde menajere, dar si pentru incalzirea locuintei. Practic, acestea sunt sisteme cu microprocesoare pentru care datale de intrare sunt date de semnalele de la senzorul de temperatura, dar si de la senzorul de nivel.

In functie de tipul de panouri solare exista 2 variante de controlere electronice:
  • pentru panouri solare nepresurizate folosim Controler Tk-8A – detalii despre functionalitati, pret si avantaje
  • pentru sistemele solare complexe cu colectoare si sisteme de automatizare folosim Controler SR81Q – detalii despre functionalitati si pret

    Cum functioneaza un controler panouri solare?

    Pentru o buna functionare a sistemului solar, functiile importante ale unui controler sunt presetate de catre fabricant si devin active in momentul in care acesta este pus in functiune pentru prima data. O parte dintre aceste functii pot fi modificate, unele pot fi anulate, iar o parte dintre ele sunt inactive, dar pot fi si acestea activate. Senzorii controlerului vor fi montati unul la panoul solar, masurand temperatura apei din panou, iar celalalt va fi montat pe boiler. Astfel, controlerul va comanda pornirea/ oprirea pompei luand in considerare diferenta celor doua temperaturi.

    Din este compus un controler de panouri solare?

    In functie de tipul de controler ales, acesta poate cuprinde diverse piese. Piesele de baza pe care le gasim la majoritatea modelelor sunt blocul de comanda si control si diversi senzori de temperatura si nivel. Rolul controlerelor este acela de a comanda umplerea cu apa rece a boilerului/ rezervorului din cadrul sistemelor de panouri solare pentru apa calda.

    Controlere panouri solare SOLARO

    Pe solaro.ro gasesti o gama variata de produse destinate sistemelor de panouri solare pentru apa calda. Iata aici controlerele de panouri solare disponibile:

     

    controler tk-8a panou solar nepresurizat

    Controler panouri solare nepresurizate Tk-8A

    PRP: 350 lei Acesta este prețul recomandat de producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos cu roșu. 225 lei Economisești: 36%

    Furnizori

    Vrei mai multe informaţii?