Boiler solar cu doua serpentine
Boiler solar cu doua serpentine (INOX)

2,449 RON

Cod Produs: TK.
Categorie: .

Cos

  • Niciun produs in cos.

RON

BOILER SOLAR CU DOUA SERPENTINE

Boilerul de acumulare pentru apa calda este bivalent, este izolat termic cu poluretan de inalta densitate, este realizat integral (interior, exterior, stuturi) din inox, iar serpentinele sunt din cupru cu diametru de 16 mm sau din teava de inox ondulat cu diametru de 20 mm. Avantajul folosirii serpentinelor din otel inox ondulat consta in faptul ca teava este imtr-un process de modificare a dimensiunilor continuu datoriata formei constructive care conduce la spargerea si indepartarea depunerilor de calciu. Boilerul este dotat cu o rezistenta electrica pentru incalzire, termostat, electrod de magneziu, supapa de siguranta la temperature si presiune, supapa de sens, s.a.

Boilere sunt concepute pentru a fi montate numai in pozitie vertical asezate pe pardoseala. Boilerele de 150 l, 200 l, 300 l si 500 l sunt recomandate in special pentru uz casnic in imobile cu baie si cu consum normal de apa calda.

Boilerele de 500 l, 700 l, 800 l si 1000 l sunt recomandate atat pentru uz casnic in imobile cu baie si cu consum mare de apa calda dar in foarte multe situatii sunt utilizate ca acumulatoare de energie termica pentru aportul la incalzire. Boilerele permit economisirea energiei electrice sau termice produse in central termice pe gaze sau cazane pe lemne prin utilizarea energiei termice solare. Economisire se datoreaza incorporarii serpentinelor in interiorul boilerului prin intermediul carora apa din boiler poate fi incalzita in trei moduri independente:

  • Incalzire apei din interiorul boilerului cu un agent termic primar produs de panourile solare glicol la temperatura 60°C – 80°C. Este cel mai economic mod utilizare.
  • Incalzire apei din interiorul boilerului cu un agent termic primar produs de centrale termice pe gaz sau cazane pe lemne – agent termic la temperatura 50°C – 80°C
  • Incalzirea cu rezistenta electrica de 2 – 3 kW se utilizeaza foarte rar, numai in situatii limita.
Garantie boiler – 2 ani

In primele doua cazuri, circuitul primar al boilerului format din serpentine trebuie sa fie prevazut cu pompa de circulatie.

Datorita suprafetei optime de schimb de caldura a serpentinelor, la o temperatura de 80/60°C a agentului termic primar produs de panourile solare sau de la celelalte surse termice si cand apa este incalzita la 75°C, serpentina are o putere termica medie conform specificatiilor tehnice prezentate in tabelul.

Intrucat boilere se monteaza/aseaza pe pardoseala, acestea trebuie sa fie amplasate in spatii corespunzatoare, asigurand-se scurgerea apei la sifonul de pardoseala atunci cand lucreaza supapa de siguranta, sau in momentul cand asupra boilerului se efectueaza operatii de intretinere iar acesta trebuie golit.

Racordarea boilerului la reteaua de alimentare cu apa si la instalatia de incalzire

Tevile de intrare apa rece si iesire apa calda ale boilerului sunt marcate cu inele de mataterial plastic de culoare albastru si rosu si cu etichete cu inscrisuri corespunzatoare. In acelasi mod sunt marcate toate racordurile de pe boiler, de asemenea, fiecare racord poarta o eticheta cu inscrisurii privind utilizarea propriu-zisa.

Pe intrarile si iesirile din boiler se recomanda montarea robinetilor de izolare. Pe intrarea de apa rece se monteaza supapa de sens livrata cu boilerul. Este interzisa montarea vreunei clapete de retinere sau robinet de inchidere intre supapa de sens si vasul de acumulare, practice vazul de expansiune se monteaza dupa supapa de sens catre boiler.

Pe partea de sus a boilerului, se monteaza supapa de siguranta pentru presiune si temperature, pe fundul boilerului se monteaza un record de golire. Celelelate echipamente se monteaza conform etichetelor. Gaurile in care se monteaza senzorii sunt gauri infundate.

Inainte de umplere cu apa a boilerelor, la capacitatea maxima, verificati daca toate racordurile de intrare/iesire si toate stuturile pentru termostatele aditionale sunt etanse.

Conectarea boilerului la reteaua de alimentare cu apa si la instalatia termica trebuie sa fie efectuata numai de personal calificat si autorizat.

Racordarea boilerului la reteaua de alimentare cu energie electrica

Boilerele sunt fabricate cu un grad de protectie impotriva defectiunilor datorate curentului electric – Clasa I. Conectarea boilerului la reteaua de furnizare a energiei electrice trebuie sa fie efectuata pe un circuit de curent independent. Boilerele trebuie sa fie conectate la o retea electrica monofazata. Sectiunea conductoarelor – faze, nul si impamantare, a cablului de alimentare cu energie electrica trebuie sa fie de cel putin 2.5 mm2.

Conductorul pentru impamantare trebuie sa fie conectat la borna marcata cu simbolul de impamantare . O siguranta fuzibila de 16 A trebuie sa fie instalata pe fiecare circuit electric, pentru fiecare faza. Pentru a conecta cablul de alimentare cu energie electrica la boiler trebuie sa scoateti capacul de plastic si sa-l sremontati dupa ce ati terminat conexiunea. Conectarea boilerului la reteaua de alimentare cu energie electrica trebuie sa fie efectuata numai de personal calificat si autorizat.

Capacitate (Litri)

150 • 200 • 300 • 400 • 500

Putere utila serpentina (kW)

20 • 25 • 37 • 30 • 43

Temperatura intrare/iesire agent termic (°C)

80 / 60

Debit circuit primar (litri/min)

15 • 18 • 36 • 45 • 54

Temperatura intrare/iesire ACM (°C)

10 / 45

Debit A.C.M. la Δt = 35°C (l/min)

10 • 15 • 17,5 • 23.5 • 28,5

Suprafata serpentinei (m²)

0,75+0,5 • 0,84+0,6 • 1,21+0,85 • 1,5+1,21 •1,96+1,35

Presiune maxima in boiler

6 bari pentru boilerele cu capacitate pana in 500 Litri
8 bari pentru boilerele cu capacitate mai mare de 500 Litri

Presiune maxima in serpentina

10 bari

Racorduri tur/retur agent termic (toli)

½ ” pentru boilerele cu capacitate pana in 500 Litri
¾ ” pentru boilerele cu capacitate mai mare de 500 Litri

Racorduri intrare /iesire A.C.M. (toli)

¾ ” pentru boilerele cu capacitate pana in 500 Litri
1 ” pentru boilerele cu capacitate mai mare de 500 Litri

Alimentare electrica (V/Hz)

220-230/50

Pareri Clienti

Nu sunt inca review-uri pentru acest produs. Ati dori sa scrieti unul?

Fiti primul care scrie un review pentru produsul:
“Boiler solar cu doua serpentine (INOX)”

*

Boiler solar cu doua serpentine

Boiler solar cu doua serpentine (INOX)