Tub de sticla vidat 581800
Tub de sticla vidat

45 RON

Cod Produs: TB581800.
Categorie: .

Cos

  • Niciun produs in cos.

RON

Tub de sticla vidat

Tuburile de sticla au o constructie cu pereti dubli, de tip termos, avand nivelul de vid intre peretii de sticla de 5×10-3 bar.

Tubul de sticla din interior are diametru de 47 mm si este acoperit doua straturi selective, un strat este de tipul Al-N-Al care are rolul de a creste nivelul de absorbtie al radiatiei infrosii din domeniul vizibil al radiatiei solare pana la valoarea de 93 %. Al doilea strat are rolul de a refracta radiatia termica in interiorul tubului pentru a fi preluata de catre agentul termic. Sticla utilizata pentru fabricarea tuburilor este de tip borisilicat 3.3 fiind rezistenta la grindina cu dimensiunea mai mica de 30 mm.

Tuburile de sticla au un rol foarte importante privind functionarea panoului solar, acestea indeplinesc urmatoarele functii:

  • absorb radiatia infrarosie din domeniul vizibil al luminii solare
  • refracta radiatia termica catre  interiorul tubului de sticla pana cand este preluata de catre agentul termic
  • izoleaza foarte bine sistemul termic de absorbtie al radiatiei infrarosii de mediul extern

In interiorul tuburilor de sticla, agentul termic care preia radiatia termica solara si o transforma in energie termica.

Pozitia de asezare a pipelor termice respectiv a tuburilor de sticla vidate pe suportul panourilor solare, este in totdeauna inclinata, cea ce face ii confera o rezistenta ridicata la impactul cu grindina iar pe de alta parte agentul termic cu temperatura cea mai ridicata sa se afle continuu in partea de sus datorita fenomenul de termosifon.

ALTE ACCESORII SOLARE

Pareri Clienti

Nu sunt inca review-uri pentru acest produs. Ati dori sa scrieti unul?

Fiti primul care scrie un review pentru produsul:
“Tub de sticla vidat”

*

Tub de sticla vidat 581800

Tub de sticla vidat