Tub de sticla vidat cu heat pipe

80 RON

Cod Produs: TBHP581800.
Categorie: .

Cos

  • Niciun produs in cos.

RON

Tub de sticla vidat cu heat pipe: diametru 58 mm, lungime 1800 mm

Tuburile de sticla au o constructie speciala cu pereti dubli, de tip termos, avand nivelul de vid de 5×10-3 bar.

Tubul exterior are diametru de 58 mm si lungimea de 1800 mm.

Tubul de sticla din interior are diametru de 47 mm si este acoperit trei straturi selective, un strat este de tipul Al-N-Al care are rolul de acreste nivelul absortie al radiatiei infrosii din domeniul vizibil al radiatiei solare pana la valoarea de 93 %. Al doilea strat are rolul de a refracta radiatia termica in interiorul tubului iar cel de al treilea strat este din cupru si are rolul de reflecta continuu radiatia termica aflata in interiorul tubului pana cand aceasta este preluata in totalitate de catre pipa termica.

Sticla utilizata pentru fabricarea tuburilor este de tip borisilicat 3.3, fiind rezistenta la grindina cu dimensiunea mai mica de 30 mm.

Tuburile de sticla au un rol foarte importante privind functionarea panoului solar, acestea indeplinesc urmatoarele functii:

  • absorb radiatia infrarosie si in acelasi timp o refracta catre interiorul tubului
  • refracta radiatia termica catre  interiorul tubului de sticla pana cand aceasta este preluata in totalitate de catre pipa termica
  • izoleaza foarte bine sistemul termic de absorbtie al radiatiei infrarosii de mediul extern

In interiorul tuburilor de sticla se afla pipa termica care preia radiatia termica solara si o transforma in energie termica.

Funcţionarea pipei termice se bazează pe principiul fizic, schimbarea continua de fază a unei soluţii de chimice, practic are loc in mod continuu fenomenul de vaporizare – condensare in interiorul pipelor termice, aceasta este realizata din cupru. Fenomenul de vaporizarea se datoreaza absorbtiei radiatiei termice de catre pipele termice si transformarea acestei radiatii in energiei termica.

Temperatura vaporilor suprasaturati din interiorul pipelor termice poate atinge valori de 290°C. Coeficientul de emisie al radiatiei catre exterior este mai mic de 6% si se datorea celui de-al treilea strat selctiv depus pe interiorul tuburilor de sticla.

Pozitia de asezare a pipelor termice respectiv a tuburilor de sticla vidate pe suportul panourilor solare, este in totdeauna inclinata, cea ce face ca vaporii sa se afle continuu in partea de sus a pipei termice, zona denumita condensator. Condensatorul reprezinta zona din pipa termica unde se produce fenomenul fizic de condensare. Condensatorul se afla montat in schimbatorul de caldura din cupru. Fenomenul fizic de condensare are loc cu cedare de caldura catre agentul termic aflat in schimbator respectiv instalatieri termice a sistemului solar.

ALTE ACCESORII SOLARE

Pareri Clienti

Nu sunt inca review-uri pentru acest produs. Ati dori sa scrieti unul?

Fiti primul care scrie un review pentru produsul:
“Tub de sticla vidat cu heat pipe”

*

Tub de sticla vidat cu heat pipe