_
f

Warning: Illegal string offset 'payoff' in /home/rsolar60/public_html/wp-content/themes/wayson_solaro/page.php on line 188

Intrebari frecvente


Warning: Illegal string offset 'subtitle' in /home/rsolar60/public_html/wp-content/themes/wayson_solaro/page.php on line 502

>Considerati utilizarea panourilor solare ca fiind o necesitate si o investitie de succes ?
Categoric DA. In multe tari din Uniunea Europeana (exemplu: Germania), subventia pentru energie neconventionala este foarte mare, deasemenea sunt tari care nu elibereaza autorizatia de constructie daca imoblul nu are sisteme pentru energie neconventionala (exemplu: Suedia). Pana si in Romania, de doi ani, se deruleaza programul CASA VERDE, considerati ca un guvern poate sa asigure o subventie consistenta pentru sisteme care nu functioneaza ?
>Functioneaza panourile solare atunci cand este nor ?
Panourile solare incalzesc apa sau agentul termica tot timpul chiar si in momentul cand cerul este acoperit de nori difuji. Panourile solare nu produc energie termica atunci cand sunt nori grosi de zapada sau cand panourile sunt acoperite cu zapada.
>Functioneaza panourile solare iarna cand temperatura este negativa ?
Panourile solare cu tuburi vidate pot functiona si la temperaturi mai scazute de -300 C. Trebuie sa va informam ca iarna, cand temperaturile sunt negative, functioneaza numai panourile solare cu tuburi de sticla vidate de tip termos, deoarece principiul de functionare al acestora se bazeaza pe absorbtia radiatiei infrarosii din domeniu vizibil al luminii solare numai de catre elemente care sunt foarte bine izolate termic fata de mediul exterior (exemplu: tuburile de sticla vidate de tip termos).
>Cu ce este izolat colectorul panoului solar ?
Noi comercializam panouri izolate numai cu poliuretan de inalta densitate cu grosimea de 50 mm, fiindca are cel mai mic coeficient de pierdere de temperatura prin pereti, in plus, poliuretanul asigura o rezistenta mecanica foarte buna panoului solar deaorece in procesul de polimerizare acesta se lipeste de pereti. Este bune sa verificati acest aspect tehnic important, inanite sa cumparati un panou solar fiindca sunt panouri care sunt izolate cu vata minerala sau cu resturi textile.
>Care este perioada de garantie pentru panouri solare ?
Materialele de baza din care sunt realizate panourile noastre solare sunt: sticla, cupru, aluminiu heloxat, duraluminiu, inox, poliuretan, cauciuc siliconic, s.a. Toate aceste materiale au o durata medie de viata mai mare de 25 ani. Garantia unui panou solar poate fi ori cat de mare, chiar si 25 ani, cu conditia sa aveti tot timpul sentimentul/dorinta ca panoul este al dvs si nu al celui care va acorda garantia.
>Orice produs are avantaje si dezavantaje. Care sunt principale dezavantajele ale unui panou solar cu tuburi vidate ?
Un parametru tehnic foarte important este calitatea izolatiei termice a schimbatoare de caldura si rezervoarelor, in cazul panourilor solare numai pentu apa calda menajera. Acum, in Romania sunt firme care comercializeaza panouri solare care sunt izolate cu vata minerala sau cu resturi textile. In afara faptul, ca coeficient de pierdere de temperatura prin pereti este foarte mare, aceste materiale izolatoare nu asigura nici o rezistenta mecanica fiindca acestea sunt materiale de umplutura care nu adera/nu face priza mecanica cu peretii panoului solar.
>Panourile solare pot inlocui complet incalzirea traditionala pe baza de combustisbili solizi, gaz sau electricitate ?
Energia produsa de panourile solare reprezinta un aport la incalzirea unui imobil cuprins intre 25% in lunile de iarna si 70% primavara, toamna. Cresterea aportul de energie este conditionata de numarul de panouri, suprafata si izolatia termica a imobilului.
>Exista radiatie solara suficienta în Romania pentru a investi intr-un sistem cu panouri solare pentru incalzirea unui imobil ?
Categoric DA. Romania se afla in a doua zona europeana cu un nivel de insolatie foarte buna dupa cum rezulta din studiile facute de Uniunea Europeana, energie solara are un maxim de 1600kWh/m2 in zona Dobrogea si de 1250 kWh/m2 in nordul tarii si la munte. Pentru a afla cantitatea de energie solara din zona dumneavoastra consultati harta.
>Sistemele solare pentru producerea energiei termice se pot utiliza si in cadrul societatilor comerciale ?
Cu certitudine. Daca agentul termic pe care il utilizeaza societatea comerciala pe fluxul de fabricatie trebuie sa aiba temperature de 500 C – 800 C investitia este un mare SUCCES fiindca energia termica produsa de panourile solare este consumata in totalitate, tot timpul anului. Exemple de institutii care pot investi cu succes in sisteme complexe cu panouri solare: Spitale, scoli, case de batrani, hotel, motel, pensiuni, macelarie, patiserie, s.a.
>In cat timp se amortizeaza o instalatie cu panouri solare ?
Un panou solar care produce numai apa calda menajera se amortizeaza in maxim 18 – 24 luni indiferent ce tip de energie inlocuieste. Exemplu: un panou solar nepresurizat de 135 litri produce zilnic minim 8 KWx24h energie termica.
>Ce se intampla daca se sparge un tub de sticla din cauza unui accident sau a unei furtuni cu grindina ?
Sticla utilizata pentru fabricarea tuburilor este de tip borisilicat 3.3 fiind rezistenta la grindina cu diamatru mai mic de 30 mm. Daca totusi se intampla acest eveniment, constructia panoului fiind modulara, tuburile se schimba foarte usor, iar noi va livram din stoc piese de care aveti nevoie. Panourile solare presurizate pot functiona in conditii normale chiar daca un tub s-a spart.
>Se pot folosi panourile solare la incalzirea apei din piscine ?
Orice tip de panou solar poate fi utilizat pentru incalzirea apei din piscina, chiar este indicat utilizarea panourilor pe timp de iarna pentru aport la incalzire iar pe timp de vara la incalzirea piscinei. In plus, noi avem panouri solare dedicate incalzirii piscinelor.
>Panourile solare nepresurizate/presurizate cu rezervor deasupra tuburilor, numai pentru apa calda, functioneaza iarna ?
Desi apa nu ingheata in rezervorul panoului solar sau in tuburi, noi recomandam clientilor nostri sa nu utilizeze panourile pe timp de iarna. Explicatia este urmatoarea: iarna noptile sunt foarte lungi, temperaturile sunt foarte scazute, apa care se consuma circula intre panoul solar si locul de consum prin exterior, diametru tevilor este mic, in aceste conditii extreme apa care se afla in tevi va ingheta.
>Comercializati panouri plane ?
Nu. Nu vom comercializa niciodata panouri solare plane. Motivul consta in faptul ca aceste panouri solare produc energie termica numai prin efect de sera si foarte putin prin absorbtie. Conditiile de mediu din Romania, in perioada de primavara, toamna, iarna (in sepecial), facem referire la temperaturi, nu sunt prolifice pentru a produce energie termica prin efect de sera.